Nieuwe sloopregeling voor oude dieselauto’s in Amsterdam

doorsjaak

Nieuwe sloopregeling voor oude dieselauto’s in Amsterdam

Amsterdam komt met milieuzone en sloopregeling

In november 2020 treed er in Amsterdam een zogenaamde ‘milieuzone’ in werking. Dat wil zeggen dat dieselvoertuigen van voor 2005 niet meer welkom zijn binnen de ring van Amsterdam. Om Amsterdammers met zo’n auto tegemoet te treden is er een sloopregeling ingesteld. Heeft u een sloopauto voor de deur staan? Breng uw auto dan naar een professionele autosloperij in Amsterdam, zo krijgt u nog een mooi geldbedrag voor uw kapotte auto.

Milieuzone ter bevordering van de luchtkwaliteit

Vanaf november 2020 mogen er alleen nog dieselauto’s met een emissieklasse van 4 of hoger door de Amsterdamse milieuzone rijden. Een emissieklasse geeft aan hoe schoon het voertuig is, door een cijfer tussen 0 en 6. Hoe hoger het getal, hoe schoner de auto. Met deze maatregel wil het stadsbestuur de luchtkwaliteit in de binnenstad van Amsterdam verbeteren. Personenauto’s die niet op diesel rijden zijn nog gewoon welkom in de milieuzone. De ring A10 wordt de nieuwe grens van de milieuzone. Op de ring A10 zelf mogen de dieselauto’s met een emissieklasse van onder de 4 gewoon blijven rijden.

Sloopregeling voor oude diesels

Bent u een Amsterdammer of ondernemer die gevestigd is in Amsterdam en heeft u een dieselauto met een emissieklasse 3 of lager? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op de sloopregeling. U dient echter wel te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De auto is nog niet gesloopt. U mag uw auto pas laten slopen wanneer uw subsidieaanvraag is goedgekeurd.
  • U laat de auto slopen binnen 3 maanden nadat uw subsidieaanvraag is goedgekeurd.
  • Op het moment van de subsidieaanvraag, bent u in het bezit van een geldig apk-bewijs van de auto.
  • U was voor 19 november 2019 al kentekenhouder van het voertuig.

Voldoet u aan deze eisen? Dan kunt u gebruik maken van deze subsidie. Breng uw auto in dit geval naar een ervaren en betrouwbare autosloperij!

Over de auteur

sjaak administrator