Met Verkeersschool Wesseldijk haal je rijbewijs het snelste!

Met Verkeersschool Wesseldijk haal je rijbewijs het snelste!

Verkeersschool Wesseldijk is een erkende verkeersschool in Nederland die zich richt op het opleiden van mensen voor het verkrijgen van hun rijbewijs. De school biedt zowel lessen voor auto als motorrijbewijs aan, en heeft een team van ervaren en gediplomeerde instructeurs die de cursisten begeleiden tijdens hun opleiding. De verkeersschool beschikt over moderne lesauto’s en motoren, die voldoen aan de laatste veiligheidseisen en technologische standaarden. Hierdoor kunnen cursisten vertrouwd raken met de nieuwste technologieën en systemen die tegenwoordig in voertuigen worden gebruikt. Naast de reguliere lessen, biedt Verkeersschool in Wesseldijk ook verschillende speciale opleidingen aan, zoals spoedcursussen, rijlessen voor angstige rijders, en rijopleidingen voor mensen met een beperking. Deze speciale opleidingen zijn gericht op het aanleren van specifieke vaardigheden en het overwinnen van specifieke uitdagingen.

Verkeersschool Wesseldijk

 

Hoog slagingspercentage

De verkeersschool heeft een hoge slagingspercentage en staat bekend om de persoonlijke aandacht die ze aan haar cursisten geeft. Instructeurs van Verkeersschool Wesseldijk zijn altijd bereid om extra tijd te besteden aan cursisten die moeite hebben met bepaalde onderdelen van de opleiding, en helpen hen om hun rijvaardigheid te verbeteren.

Verkeersschool in Wesseldijk biedt ook een online boekingssysteem waarmee cursisten eenvoudig online lessen kunnen boeken en hun lesrooster kunnen bekijken. Dit maakt het voor cursisten gemakkelijk om hun opleiding te plannen en te organiseren rond hun drukke schema’s. Al met al is verkeersschool in Wesseldijk een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een professionele en persoonlijke rijopleiding. De school biedt een breed scala aan opleidingen, een team van ervaren en gediplomeerde instructeurs, moderne lesvoertuigen en een hoge slagingspercentage. Daarnaast is Verkeersschool Wesseldijk ook zeer flexibel, ze bieden zowel dag- als avondlessen aan, zodat cursisten hun lessen kunnen volgen wanneer het hen het beste uitkomt. Dit is vooral handig voor werkende mensen of studenten die een druk schema hebben.

 

Een Brian James trailer onderhouden, hoe doe je dat?

Als je in het verleden een Brian James trailer heb aangeschaft of binnenkort wilt aanschaffen, dan is het natuurlijk erg belangrijk voor jou dat de trailer zo lang mogelijk meegaat. Een Brian James trailer is namelijk erg prijzig, maar ook erg kwalitatief. Ondanks dat de trailers van dit merk kwalitatief zijn, zegt dat niet meteen dat de trailers ook erg lang meegaan. De trailers van dit merk gaan over het algemeen langer mee dan trailers van een ander merk, maar door een Brian James trailer op de juiste manier te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat de trailer nog langer meegaat. 

 

Het schoonmaken van de trailer

Het onderhouden van een Brian James trailer is zeker niet lastig, want dit bestaat voornamelijk uit het schoonmaken van de trailer. Een trailer schoonmaken is erg belangrijk, want een trailer wordt vaak aangetast door de goederen die je ermee vervoerd. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan afval, maar ook aan modder dat onder zwaar materieel vast blijft zitten. Het schoonmaken van een trailer kun je het beste doen door een hogedrukspuit te gebruiken, maar je moet er wel rekening mee houden dat de druk niet te hoog mag zijn. 

Brian James trailer

Technische controle

Nadat je enkele jaren van de trailer gebruik hebt gemaakt, is het tijd om de trailer eens op technisch gebied te laten controleren. Dit moet je nooit zelf doen, want een trailer bevat veel onderdelen die zeer gevoelig zijn. Het is dus nodig om dit te laten doen door een specialist en deze specialisten vind je bij het bedrijf waar je de trailer aangeschaft hebt.

Dit leer je bij een motorrijles

Hoe begin je met motorrijlessen?

Wil je motorrijlessen gaan volgen? Dan begin je natuurlijk met het inschrijven voor rijlessen bij een rijschool. Je mag al beginnen met motorrijlessen als je 17 jaar bent. Motoren zijn in verschillende categorieën in te delen: lichte motoren, middelzware motoren en zware motoren. Ben je 17 jaar? Dan mag je beginnen met motorrijles op een lichte motor. Ben je 19 jaar? Dan mag je motorrijlessen volgen op een middelzware motor. Motorrijlessen volgen op een zware motor mag vanaf de leeftijd van 21. Wél mag je als beginner pas je motorrijbewijs op een zware motor halen wanneer je 24 bent.

Leren schakelen op de motor

Tijdens de eerste motorrijlessen krijg je uitleg over het schakelen op een motor. Het is handig als je al gewend bent aan schakelen in een auto of op een schakelbrommer, maar dit is niet noodzakelijk. Het schakelen op een motor is namelijk niet heel ingewikkeld. Je leert tijdens de motorrijles hoe je de motor in de eerste versnelling zet, en hoe je vervolgens weg kunt rijden. Daarna leer je hoe je kunt doorschakelen en hoe je kunt terugschakelen.

De motor leren beheersen

Naast het leren schakelen is het natuurlijk erg belangrijk dat je de motor leert beheersen. Vooral bij een zware motor zal het wennen zijn aan het gewicht. Daarom ga je tijdens de motorrijles een aantal praktijksituaties uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan slalommen om pionnen heen. Vooral in het begin zal dit waarschijnlijk even lastig zijn. Gelukkig krijg je tijdens de motorrijles tips van de instructeur waardoor het makkelijker zal worden. Andere voorbeelden van praktijksituaties zijn:

 • Achteruit parkeren
 • Halve draai
 • Stapvoets rijden
 • Wegrijden uit een parkeervak

Meer informatie over motorrijlessen ontvangen? Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte rijschool. Neem contact met ons op en wij antwoorden zo snel mogelijk.

Versnellingsbak stuk? Kunt u uw auto nog verkopen?

Hoe uw auto met kapotte versnellingsbak te verkopen

U weet natuurlijk dat een versnellingsbak essentieel is om een auto te laten rijden. Maar wat als u versnellingsbak het heeft begeven? Dan resten u twee mogelijkheden: 1. U laat de versnellingsbak vervangen door een nieuwe. Maar dat is een dure operatie. 2. U besluit uw auto met kapotte versnellingsbak te verkopen aan een autosloperij. Dat is financieel gezien de beste manier om een auto met kapotte versnellingsbak te verkopen. U leest er hier meer over.

Jonge of oude auto?

Is uw auto nog van jonge leeftijd, met weinig kilometers op de teller, en de versnellingsbak gaat stuk? Dan kunt u wellicht bij de dealer iets geregeld krijgen binnen de garantie van de auto. Lukt dat niet, dan is uw auto nog jong genoeg om een bepaalde goede waarde te hebben en dan is een kapotte versnellingsbak repareren zeker rendabel. Na reparatie is uw auto dan weer voldoende waard. Maar is uw auto op leeftijd en is de waarde van de auto niet hoog meer? Dan is het laten vervangen van een versnellingsbak niet rendabel meer. Het kopen en laten plaatsen van een nieuwe versnellingsbak kan behoorlijk duur zijn.

Auto met kapotte versnellingsbak verkopen

U kunt dan proberen om uw auto te verkopen aan een dealer of via internet. Maar wij achten die kans van slagen zeer klein. Een nieuwe eigenaar zit niet te wachten op de kosten van een dure reparatie. Wat u wel kunt doen is uw auto verkopen aan een autosloperij. Omdat alleen de versnellingsbak kapot is, zijn er nog meestal genoeg andere onderdelen van de auto die wel gebruikt kunnen worden. Een autosloperij haalt die er allemaal uit voor hergebruik.

Hergebruik van auto-onderdelen

Een sloperij test en controleert herbruikbare onderdelen of ze goed genoeg zijn om opnieuw verkocht te worden aan mensen die op zoek zijn naar onderdelen om hun eigen auto mee te repareren. Deze onderdelen worden dan verkocht tegen aantrekkelijke prijzen. Door het verkopen van uw auto met een kapotte versnellingsbak aan de autosloperij, zorgt u ervoor dat een deel van de auto wordt hergebruikt.

Wilt u uw kapotte versnellingsbak toch laten repareren? Klik dan op de link voor het vinden van een betrouwbare garage.

Zo vindt u een betrouwbare autogarage

Op uw auto moet u kunnen vertrouwen

Op uw auto moet u kunnen vertrouwen. Dat is logisch. Als u een nieuwe auto wilt kopen, of als u een tweedehandse auto wilt, wilt u die natuurlijk kopen bij een goede, betrouwbare autogarage in Utrecht. Veiligheid staat namelijk altijd voorop, en als u met een auto de weg op gaat moet u dat veilig doen. Maar hoe kiest u een goede autogarage uit? In dit blog vertellen we er meer over.

Garage die bij u past

Welke autogarage past goed bij u? Dat is een vraag die u uzelf moet stellen wanneer u op zoek bent naar een nieuwe auto, of wanneer u op zoek gaat naar een garage voor onderhoud/de APK-keuring/reparaties etcetera. Het is sowieso verstandig om te kiezen voor een garage bij u in de buurt. Wanneer er een klein probleem is, kunt u dan namelijk altijd makkelijk langsrijden. Bovendien is de kans dan groter dat u al mensen kent die bij deze garage komen. U kunt dan naar hun ervaringen vragen. Wilt u een nieuwe auto kopen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een dealer van het merk auto dat u wilt. Voor een tweedehands auto, kunt u ook bij andere partijen kijken.

Hier moet u op letten

Wanneer u een nieuwe garage kiest, moet u altijd op de volgende punten letten:

 • De autogarage moet een BOVAG garantie hebben
 • Koop alleen een auto als u een proefrit mag maken, zeker als het om een tweedehands auto gaat
 • Let zeker ook op de prijzen die de garage aanhoudt, en vergelijk het met prijzen van andere garages
 • Klantvriendelijkheid en service zijn bovendien erg belangrijk. Kies voor een garage waar het personeel tijd voor u maakt
 • Wilt u een auto kopen? Koop hem dan alleen bij een garage waar u hem goed mag inspecteren, van binnen en buiten. Kijk bijvoorbeeld ook onder de motorkap

Heeft u hulp nodig voor het vinden van een autogarage, bijvoorbeeld omdat u een APK-keuring uit moet laten voeren? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.

Taxi tarieven: hoe zijn ze opgebouwd?

Tarieven voor een taxirit

Gaat u binnenkort naar het vliegveld? Bent u van plan om een avondje te gaan stappen, en heeft niemand zin om de Bob te zijn? Of moet u op zakenreis? Allemaal goede redenen om een taxi te nemen in plaats van zelf te rijden. Daar zitten echter wel wat kosten aan verbonden. Maar wat zijn precies de tarieven van een betrouwbaar taxibedrijf in Nijmegen? Daar vertellen we u graag wat meer over.

Zo wordt de prijs berekend

De tarieven voor een taxirit worden altijd door het taxibedrijf zelf vastgesteld. Wanneer u een taxi reserveert, krijgt u vaak vooraf een schatting van het bedrag dat u zult moeten betalen. Er zit echter wel een maximum aan de tarieven die een taxibedrijf mag vragen. Het starttarief voor een personenauto (max 4 personen) mag maximaal €3,26 zijn, het kilometertarief €2,40 en het maximum tijdtarief (dus per minuut) €0,40. Voor een busje (5 tot 8 personen) geldt een maximum starttarief van €6,63, een kilometertarief van €3,02 en een tijdtarief van €0,45. Nogmaals, de exacte kosten van de rit mag het bedrijf dus zelf bepalen, als ze deze bedragen maar niet overstijgen. Zou u een rit maken van 7 kilometer met een duur van 15 minuten, dan zou dat uitkomen op:

 • Starttarief: €3,26
 • Kilometertarief (7 x €2,40): €16,80
 • Tijdtarief (15 x €0,40): €6,00
 • Totaal: €26,06

Kosten van vertraging

Het tijdtarief wordt altijd berekend als de duur van de rit, en dus niet met de verwachte duur. Dat betekent dat u extra zult moeten betalen wanneer u bijvoorbeeld in de file terecht komt. Daar staat dan wel weer tegenover dat u minder hoeft te betalen wanneer uw rit sneller gaat dan verwacht. Als de chauffeur moet wachten wanneer u afgesproken heeft, bijvoorbeeld als de vergadering uitloopt of de vlucht vertraging heeft, is er sprake van een wachttarief. Het wachttarief dat een taxibedrijf mag vragen is €44,92 per uur.

Vaste services

Er zijn taxibedrijven die services leveren buiten deze vastgestelde tarieven. Dan gaat het om een vaste ritprijs. Wanneer u bijvoorbeeld met de taxi van uw woning in Nijmegen naar het vliegveld Schiphol wilt, kunt u daarvoor gebruik maken van luchthavenvervoer. Voor een vast (laag) bedrag brengt het taxibedrijf u dan naar de gewenste luchthaven. Zo gaat u volledig ontspannen op reis. Ook zijn er taxicentrales die services aanbieden als het dragen van uw koffers. Vooraf wordt u op de hoogte gesteld van de tarieven die hiervoor gelden.

Tarieven van taxi’s vergelijken

Tenzij het gaat om een vaste service als luchthavenvervoer, kan de prijs van de rit dus niet altijd voor 100% zekerheid vastgesteld worden. Wel kunt u de tarieven van verschillende taxicentrales online vinden of ze opvragen, en zo de prijzen vergelijken. Ook kunt u een vrijblijvende offerte opvragen wanneer u een schatting wilt over de prijs van uw rit.

Wilt u meer weten over de tarieven van taxibedrijven, of wilt u advies welke taxicentrale u in moet schakelen wanneer uw auto een apk keuring nodig heeft? Wij helpen u graag verder!

Antwoord op veelgestelde vragen over laadpalen

Alles over een laadpaal aan huis

Overweegt u om een laadpaal aan huis aan te schaffen voor uw elektrische of hybride auto, maar heeft u hier nog vragen over? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom beantwoorden wij in dit blog de meest gestelde vragen over laadpalen en elektrisch rijden.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Mede door allerlei sloopregelingen die de afgelopen periode zijn ingevoerd, kiezen steeds meer mensen voor een elektrische of hybride auto. Wanneer u ervoor kiest om elektrisch te gaan rijden, dan profiteert u van een heleboel voordelen. Bijvoorbeeld:

 • Elektriciteit is goedkoper dan benzine, zo kunt u uw auto met elektriciteit dus voor veel minder geld opladen
 • Er zitten veel belastingvoordelen verbonden aan het rijden in een elektrische auto
 • Elektrisch rijden is veel beter voor het milieu
 • Met een eigen laadpaal kunt u uw auto gemakkelijk thuis voor de deur opladen
 • Een elektrische auto heeft een lager zwaartepunt waardoor hij veiliger is om in te rijden

Waar moet ik op letten wanneer ik een laadpaal voor aan huis wil aanschaffen?

Het kiezen voor een laadpaal aan huis is erg handig. Zo kan de auto ’s nachts opladen terwijl u slaapt, staat hij altijd veilig geparkeerd en hoeft u niet mee naar een publiek oplaadpunt op en neer te lopen. Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden wanneer u een laadpaal voor aan huis gaat aanschaffen. Zo is het belangrijk dat u de laadpaal op de juiste plek bevestigd, zodat u deze gemakkelijk met uw auto kunt verbinden. Ook is het vermogen van de laadpaal van belang. Kiest u een laadpaal met een te laag vermogen, dan duurt het erg lang voordat de auto helemaal is opgeladen. Neem contact op met een specialist bij u in de buurt die u kan adviseren over de meest geschikte laadpaal voor uw auto.

Nieuwe sloopregeling voor oude dieselauto’s in Amsterdam

Amsterdam komt met milieuzone en sloopregeling

In november 2020 treed er in Amsterdam een zogenaamde ‘milieuzone’ in werking. Dat wil zeggen dat dieselvoertuigen van voor 2005 niet meer welkom zijn binnen de ring van Amsterdam. Om Amsterdammers met zo’n auto tegemoet te treden is er een sloopregeling ingesteld. Heeft u een sloopauto voor de deur staan? Breng uw auto dan naar een professionele autosloperij in Amsterdam, zo krijgt u nog een mooi geldbedrag voor uw kapotte auto.

Milieuzone ter bevordering van de luchtkwaliteit

Vanaf november 2020 mogen er alleen nog dieselauto’s met een emissieklasse van 4 of hoger door de Amsterdamse milieuzone rijden. Een emissieklasse geeft aan hoe schoon het voertuig is, door een cijfer tussen 0 en 6. Hoe hoger het getal, hoe schoner de auto. Met deze maatregel wil het stadsbestuur de luchtkwaliteit in de binnenstad van Amsterdam verbeteren. Personenauto’s die niet op diesel rijden zijn nog gewoon welkom in de milieuzone. De ring A10 wordt de nieuwe grens van de milieuzone. Op de ring A10 zelf mogen de dieselauto’s met een emissieklasse van onder de 4 gewoon blijven rijden.

Sloopregeling voor oude diesels

Bent u een Amsterdammer of ondernemer die gevestigd is in Amsterdam en heeft u een dieselauto met een emissieklasse 3 of lager? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op de sloopregeling. U dient echter wel te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De auto is nog niet gesloopt. U mag uw auto pas laten slopen wanneer uw subsidieaanvraag is goedgekeurd.
 • U laat de auto slopen binnen 3 maanden nadat uw subsidieaanvraag is goedgekeurd.
 • Op het moment van de subsidieaanvraag, bent u in het bezit van een geldig apk-bewijs van de auto.
 • U was voor 19 november 2019 al kentekenhouder van het voertuig.

Voldoet u aan deze eisen? Dan kunt u gebruik maken van deze subsidie. Breng uw auto in dit geval naar een ervaren en betrouwbare autosloperij!