Versnellingsbak stuk? Kunt u uw auto nog verkopen?

doorsjaak

Versnellingsbak stuk? Kunt u uw auto nog verkopen?

Hoe uw auto met kapotte versnellingsbak te verkopen

U weet natuurlijk dat een versnellingsbak essentieel is om een auto te laten rijden. Maar wat als u versnellingsbak het heeft begeven? Dan resten u twee mogelijkheden: 1. U laat de versnellingsbak vervangen door een nieuwe. Maar dat is een dure operatie. 2. U besluit uw auto met kapotte versnellingsbak te verkopen aan een autosloperij. Dat is financieel gezien de beste manier om een auto met kapotte versnellingsbak te verkopen. U leest er hier meer over.

Jonge of oude auto?

Is uw auto nog van jonge leeftijd, met weinig kilometers op de teller, en de versnellingsbak gaat stuk? Dan kunt u wellicht bij de dealer iets geregeld krijgen binnen de garantie van de auto. Lukt dat niet, dan is uw auto nog jong genoeg om een bepaalde goede waarde te hebben en dan is een kapotte versnellingsbak repareren zeker rendabel. Na reparatie is uw auto dan weer voldoende waard. Maar is uw auto op leeftijd en is de waarde van de auto niet hoog meer? Dan is het laten vervangen van een versnellingsbak niet rendabel meer. Het kopen en laten plaatsen van een nieuwe versnellingsbak kan behoorlijk duur zijn.

Auto met kapotte versnellingsbak verkopen

U kunt dan proberen om uw auto te verkopen aan een dealer of via internet. Maar wij achten die kans van slagen zeer klein. Een nieuwe eigenaar zit niet te wachten op de kosten van een dure reparatie. Wat u wel kunt doen is uw auto verkopen aan een autosloperij. Omdat alleen de versnellingsbak kapot is, zijn er nog meestal genoeg andere onderdelen van de auto die wel gebruikt kunnen worden. Een autosloperij haalt die er allemaal uit voor hergebruik.

Hergebruik van auto-onderdelen

Een sloperij test en controleert herbruikbare onderdelen of ze goed genoeg zijn om opnieuw verkocht te worden aan mensen die op zoek zijn naar onderdelen om hun eigen auto mee te repareren. Deze onderdelen worden dan verkocht tegen aantrekkelijke prijzen. Door het verkopen van uw auto met een kapotte versnellingsbak aan de autosloperij, zorgt u ervoor dat een deel van de auto wordt hergebruikt.

Wilt u uw kapotte versnellingsbak toch laten repareren? Klik dan op de link voor het vinden van een betrouwbare garage.

Over de auteur

sjaak administrator