Antwoord op veelgestelde vragen over laadpalen

doorsjaak

Antwoord op veelgestelde vragen over laadpalen

Alles over een laadpaal aan huis

Overweegt u om een laadpaal aan huis aan te schaffen voor uw elektrische of hybride auto, maar heeft u hier nog vragen over? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom beantwoorden wij in dit blog de meest gestelde vragen over laadpalen en elektrisch rijden.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Mede door allerlei sloopregelingen die de afgelopen periode zijn ingevoerd, kiezen steeds meer mensen voor een elektrische of hybride auto. Wanneer u ervoor kiest om elektrisch te gaan rijden, dan profiteert u van een heleboel voordelen. Bijvoorbeeld:

  • Elektriciteit is goedkoper dan benzine, zo kunt u uw auto met elektriciteit dus voor veel minder geld opladen
  • Er zitten veel belastingvoordelen verbonden aan het rijden in een elektrische auto
  • Elektrisch rijden is veel beter voor het milieu
  • Met een eigen laadpaal kunt u uw auto gemakkelijk thuis voor de deur opladen
  • Een elektrische auto heeft een lager zwaartepunt waardoor hij veiliger is om in te rijden

Waar moet ik op letten wanneer ik een laadpaal voor aan huis wil aanschaffen?

Het kiezen voor een laadpaal aan huis is erg handig. Zo kan de auto ’s nachts opladen terwijl u slaapt, staat hij altijd veilig geparkeerd en hoeft u niet mee naar een publiek oplaadpunt op en neer te lopen. Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden wanneer u een laadpaal voor aan huis gaat aanschaffen. Zo is het belangrijk dat u de laadpaal op de juiste plek bevestigd, zodat u deze gemakkelijk met uw auto kunt verbinden. Ook is het vermogen van de laadpaal van belang. Kiest u een laadpaal met een te laag vermogen, dan duurt het erg lang voordat de auto helemaal is opgeladen. Neem contact op met een specialist bij u in de buurt die u kan adviseren over de meest geschikte laadpaal voor uw auto.

Over de auteur

sjaak administrator